PresentacióAquesta WIKI recull els preparatius de la Segona Trobada d’Educadors Blocaires que tindrà lloc el dissabte 30 de maig a Tarragona organitzada pels Serveis Educatius del Tarragonès, l'ICE de la URV, el Departament de Pedagogia de la URV, el Servei de Recursos Educatius de la URV i un grup de docents catalans d'educació infantil, primària i secundària.

Aquesta trobada és la continuació natural de la primera Trobada d’educadors blocaires que tingué lloc el dissabte 17 de maig a Callús (Bages), organitzada per un grup de docents catalans a propòsit del 10è aniversari de Lacenet.


2a Trobada - Tarragona, 30 de maig de 2009


external image logo_banner.gif

La trobadaLa trobada està plantejada de forma absolutament transversal perquè ens guien dos propòsits. En primer lloc, posar cara als amics que tenen blocs i conèixer-nos: "Així, tu ets XXX? Doncs llegeixo el teu bloc i m'interessa!". Per això la primera activitat és un esmorzar i la cloenda és un dinar!

En segon lloc, volem parlar d'educació i d'escola. Els nostres blocs són una eina per aprendre i conversar, però no volem fer d'aquest encontre una trobada tècnica on explicar com es fa aquesta o aquella cosa. El tema és l'educació, però no volem oferir un discurs d'algun expert, volem parlar i debatre entre nosaltres.

Per això hem organitzat una trobada en forma de tallers d'anàlisi i propostes educatives en els quals els organitzadors tractarem de fer possible aquest intercanvi de forma eficaç. Els grups de debat seran transversals i tothom tindrà l'oportunitat d'expressar el seu parer.

Proposem que en els tallers d'anàlisi i propostes parlem de:

L'escola 2018, escola digital. Com la imaginem?

  • Llibres de text digitals? Per què?
  • Treballar per competències, tot igual o una nova escola?
  • Repensar la formació del professorat
  • Model 1:1 (1 alumne – 1 ordinador)

En acabar el treball dels tallers, farem una reunió general per a veure quines han sigut les aportacions de tothom i mirarem de recollir-les de forma ordenada i entenedora.

Com podeu veure, la manera de treballar també forma part del contingut. Volem que la trobada estigui en consonància amb les formes d'aprendre que volem impulsar: la iniciativa personal, l'intercanvi entre iguals, la confrontació raonada d'idees, l'escolta comprensiva dels altres, la recerca de punts de vista compartis, la transversalitat i la necessària confluència de tots els agents educatius...

Programa10h Obertura de la Trobada
  • Sra Mercè Gisbert Cervera, Vicerectora de Política Docent i Convergència a l'EEES de la URV
10.30-11.30h Treball dels Grups
11.30-12h Pausa-Cafè
12-13h Presentació de les conclusions dels grups.
13h Cloenda.
13.30h Dinar


InscripcióInscriu-te i tria el teu taller.


La inscripció no comporta cap despesa per part dels participants i inclou el refrigeri i el dinar.

LlocFacultat de Ciències Jurídiques de la URV
Campus Tarragona Centre. Av Catalunya, 35. Tarragona
Tf. 977558300

Vegeu el com accedir-hi


Bloc Escola2018Aquest bloc està escrit amb les aportacions de tothom, al voltant de l'escola que volem per a d'aquí a 10 anys. És un bloc social fet al voltant de les vostres propostes que es va iniciar en la primera trobada.

Escola 2018FacebookTambé estem al Facebook!

facebook.jpg

http://www.facebook.com/group.php?gid=11840985914